CrossFit er et styrke- og konditionsprogram bygget op omkring konstant varierende funktionelle bevægelser, der udføres ved relativ høj intensitet.

I CrossFit Byens Box Silkeborg dyrker vi klassisk CrossFit.


CrossFit er funktionelle bevægelser

Funktionelle bevægelser har altid eksisteret. De er en del af menneskets natur. I al den tid mennesker har levet, har vi stået, siddet, kastet, trukket, løftet, skubbet, klatret, løbet, hoppet osv. Alle disse bevægelser er funktionelle bevægelser. Funktionelle bevægelser involverer generelt mange led og muskelgrupper og genererer kraft fra kernen og ud til arme og ben. Naturlige funktionelle bevægelser har stor indflydelse på øvelserne i CrossFit. Der er mange fordele ved, at træne udelukkende igennem funktionelle bevægelser, men en af de vigtigste ting er at alle bevægelserne, hvis udført korrekt, er sikre og skadesrisikoen er minimal. I Byens Box CrossFit Silkeborg har vi fokus på at træne, så du ikke får skader. Disse bevægelser er røget i baggrunden i den alment kendte fitness-verden, der præges af maskiner som hindrer ens naturlige bevægelsesmønster.

CrossFit er intensitet

CrossFit er blevet kendt for træningens høje intensitet. Intensitet definerer vi som arbejde på tid. Vi vil gerne arbejde så meget som muligt på så kort tid som muligt. Når vi gerne vil opnå en høj intensitet bliver længden af træningen tilsvarende kort. Man kan simpelthen ikke træne med høj intensitet i længere tid. Derfor ligger den intensive del af træningen i CrossFit på omkring 10-25 min. Den høje intensitet er direkte årsag til de gode resultater vi opnår igennem CrossFit-træningen. Det er efterhånden alment kendt, at træning med høj intensitet giver markant større forbedringer i bla. VO2-max og fedtforbrænding end træning med moderat intensitet. De funktionelle bevægelser beskrevet ovenfor hjælper os til at opnå denne høje intensitet i det man aktiverer flere muskelgrupper og led i samme øvelse. Man vil aldrig kunne opnå samme høje intensitet med isolerede bevægelser. I Byens Box CrossFit Silkeborg kan du altid være sikker på at træne med høj intensitet.

CrossFit er varierende

CrossFit varierer utroligt meget både i varighed, bevægelser, gentagelser og vægt. Den store variation gør, at man får trænet hele kroppen igennem og at man opnår en god generel fitness. Den store variation i træningen gør, at man sjældent får skader i CrossFit. Man træner kroppen på mange forskellige måder; langsomt-hurtigt, tungt-let, mange gentagelser-få gentagelser osv. Skader kommer tit når træningen bliver ensidig – CrossFit er lige det modsatte. Den store variation i CrossFit er ligeledes en stor motivationsfaktor, i det man altid bliver udfordret på en ny og sjov måde. I CrossFit Byens Box Silkeborg er nøgleordene for et medlemsskab: Fælleskab, holdtræning og højt humør.
Læs mere om CrossFit på www.crossfit.com.


“Kanon Box!!! helt igennem kanon træning, fantastiske mennesker.” Mikkel Ytting Langvad, September 2018.